Фалафель

Я багато чула про цю страву, але робити чомусь було страшно . Аж поки я не спробувала фалафель в Вулична їжа «Хумус & Фалафель» і зрозуміла, що це дуже смачно!

Під впливом натхнення пішла гуглити рецепт. Спробувала кілька різним і хочу поділитись тим, що мені сподобався найбільше.

 

Отже, для приготування цієї страви нам знадобиться:

Нут – 1 ст.

Рис/кус-кус/булгур – 1/4 ст.

часник – кілька зубців

ріпчаста цибуля – 1-2 шт.

жменя зелені – я люблю петрушку, кінзу та зелень селери до бобових

1 ч.л. солі

кмин, кумин, асафетида, чорний перець, куркума, кардамон, коріандр – кожної спеції на кінчику ножа. Якщо чогось не маєте або не любите – просто не давайте.

1-2 ст.л. борошна

 

олія для фритюру

 

Нут (як і всі бобові) потрібно залити водою і залишити, найкраще на ніч, або хоча б на 3-4 години

Рис, булгур, кус-кус – те, що ви вирішили додати до нуту потрібно відварити (ну або залити кипятком і дати настоятись, якщо ваш вибір – це кус-кус 🙂 )

В блендері подрібнити порізану цибулю, часник, замочений і промитий (сирий, варити не потрібно) нут, зелень, сіль, спеції.

Додати відварений рис/булгур/кус-кус, добре перемішати (можна блендером трохи).

 

Стосовно борошна – дивіться на консистенцію. Якщо без борошна формуються руками кульки – борошна можно не додавати взагалі. Якщо ні – досипте 1-2 ст.л.

Тоді вологими руками формуєте кульки (розміром приблизно з волоський горіх) і обсмажуєте до золотистого кольору у фритюрі.

dsc07320

Фото з andychef.ru

 

Подавати з тахіні, свіжою зеленню, пітою або лавашем, салатом з синьої (червоної? 🙂 ) капусти, свіжими помідорами, маринованими огірками – в тому поєднанні, якому вам подобається )))

Залишити відповідь