Мафіни з ягодами

Колись одна хороша людина розказала мені про мафіни, за що їй велике дякую 🙂

Виявилось, що це значно простіше ніж кекс, і при цьому теж дуже смачно 🙂 І тепер це один з улюблених смаколиків в нас вдома.

В нас є два улюблених рецепти.

Сьогодні напишу про один з них, мафіни з ягодами.

Можна використовувати свіжі в сезон, можна використовувати заморожені. Вишні без кісточок, чорниці, малина, смородина (без плодоніжок звісно ж 🙂 ), ожина. Можна нарізати кубиками яблука, можна додати родзинки, можна додати горішки. Можна поєднувати – вибирайте за смаком або з того, що у Вас є 🙂

 

Включаєте духовку на 205*С.

Нам знадобиться дві ємності для змішування інгредієнтів.

В одній з них змішуємо сухі інгредієнти:

250 г пшеничного борошна (просіяти 😉 )

200 г цукру

2 ч.л. розрихлювачу

0,5 ч.л. солі

1/4 ч.л. меленого мускатного горіха

ванілін

Вінчиком або ложкою добре перемішуємо сухі інгредієнти протягом 30-40 секунд, щоб все рівномірно змішалось з борошном

В іншій ємності змішуємо рідкі інгредієнти :

100 г рослинної рафінованої олії

180 мл молока

Коли духовка нагрілась, готуєте форму для випічки. Це може бути форма для маленьких порційних мафінів ( наприклад така , а може бути велика форма для випічки, в мене подібна на таку). Велику форму викласти пергаментним папером, торці змастити олією. Якщо це маленькі формочки – вкладаєте паперові формочки.

Тепер вливаємо рідку частину в ємність з сухими інгредієнтами і ложкою ( не вінчиком, не міксером) перемішуємо. Змішуєте 10-15  рухами. В результаті борошно має бути зволоженим, але тісто не має бути однорідним, будуть грудочки і це добре 😉 Всипаєте ягоди (1 склянку) і ще буквально кількома рухами вмішуєте в тісто.

iphoto-025

Ложкою викладаєте тісто в формочки (багато, майже до верху). В велику форму просто викладаєте все тісто і розрівнюєте ложкою, силіконовою лопаткою чи зволоженою рукою.

Одразу відправляєте в духовку.

Порційні невеликі мафіни будуть готові за 15-18 хвилин. Великий мафін з великої форми я печу 20 хвилин при температурі 205*С, потім температуру зменшую до 160-150*С і ще хвилин 20, щоб добре пропеклось в середині.

Можна провірити готовність дерев’яною паличкою – встромити паличку в мафін, якщо паличка виходить суха – мафін готовий.

Вийняти з духовки, дати опритомніти кілька хвилин у формі. Тоді вийняти і викласти на решітку вистигати.

Заварити смачний чай і насолоджуватись смаком мафіна з ягодами 🙂

 

iphoto-091a

 

Смачного!

Винесу інгредієнти окремим списком для зручності:

250 г пшеничного борошна

200 г цукру

2 ч.л. розрихлювачу

0,5 ч.л. солі

1/4 ч.л. меленого мускатного горіха

Ванілін

100 г рослинної рафінованої олії

180 мл молока

1 склянка ягід

Залишити відповідь