Пиріжки

Я днями робила з картоплею і квасолею.

Відварити квасольку (люблю білу велику – її можна не замочувати попередньо і має солодкуватий ніжний смак), картоплю.  Зробити пюре, посолити, поперчити, можна додати смажену цибульку і/або зелень.

Поки готується начинка, робимо тісто.

3 склянки борошна просіяти в миску

1-2 ст.л. цукру

1,5 ч.л. солі

3-4 ст.л. олії

1 і 1/4 склянки гарячої води

Все змішати, замісити однорідне тісто. Воно буде м*яким і еластичним. Залишити в накритій мисці трохи “опритомніти”, хвилин на 15-30.

Потім розкачуємо тісто. Можна зробити “ковбаску” з тіста, нарізати кружечками , розкачувати кожен кружечок і робити пиріжки.

А можна зробити отак :

pyrizhky

Обсмажити в олії до золотистого кольору.

Смачного!

Залишити відповідь