Тахіні

Кунжуна паста Тахіні – чудовий соус для овочів, зелені і гарячих страв. Або просто паштетом , з яким смачно хрумтіти тостами;)

tahini-5

Традиційно з тахіні подають фалафель (невелички смачні котлети з нуту).

Також тахіні додають до хумусу.

 

Для приготування кунжутної пасти нам знадобиться кунжут, сік лимона, оливкова або кунжутна олія, можна додати куркуми і часнику.

 

100 гр кунжуту подрібнити блендером до однорідної маси. Має вийти масляниста паста. Додати кілька ложок олії, збити ще раз.

Додати сік половини лимона, часник, ще раз включити блендер.

Перекласти з блендера в іншу ємність.

Помішуючи ложкою, поступово влити в пасту трохи окропу, що вже трохи вистиг. Має вийти консистенція густого соусу.

Можна додати трохи свіжої зелені.

Паста тахіні готова.

 

Смачного!

Залишити відповідь